A labdarúgó-világbajnokság alternatívája a Fifának és a geopolitika tanulsága

A World Football Cup nem egészen a világbajnokság. Ez nem is egy vigasztaló esemény a világbajnokságból ideiglenesen lezárt országok számára, azok a homályos helyek, mint Olaszország, Hollandia és az Egyesült Államok, akik nem tudták bejutni. Ez inkább egy vigasztaló nyeremény az életben.

A Fifától elzárt helyek, és szinte minden esetben a nemzetközi közösség egésze: a világ elhagyottai, a megszállottak, a nem-világ meglehetősen nemzetek, az egykori nemzetek, és sok esetben soha nem akaratú nemzetek. Néhány nem földrajzi egység, unibet sportfogadás bónuszok mint például a japán koreai kisebbség. Néhányan időnként, és szinte mindig boldogtalanok a hírekben: mint a románok és a mianmari Rohingya (egyikük sem képzett).Facebook Twitter Pinterest Észak-Ciprus és Karpatalya kezet rázott a mérkőzés előtt az Enfieldben. Fénykép: Tom Jenkins / Guardian

A humor és a szatíra aluljárója is van. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség konföderációjának (Conifa) 47 tagja közül Yorkshire, túlságosan későn ismerte el ezt a versenyt, és Cascadia, egy zöldes, liberális, nem trombi édességet, amely egy kis döfködtetővel rendelkezik. az Egyesült Államok nyugati államai.

A túlnyomó téma a tragédia. A királynő Erzsébet Stadion megnyitó mérkőzése az uralkodó bajnokok, Abházia (a volt szovjet Grúzia lebontása) és Tibet között volt. A tibeti játékosok vagy támogatók alig voltak ott.Szüleik és nagyszüleik kénytelenek voltak száműzetni, miután Kína 1951-ben megszállta az országot. – De mindannyian tibetiek. Soha nem voltam ott. De mindig álmodom Tibetről. ”

A stadion nem volt olyan nagy, mint a királyi név. Ez volt a nem-bajnoki Enfield Town otthona, kevésbé prédikáltan Donkey Lane néven.Mintegy 300 ember fordult elő, hogy először nézze meg, először Tibet bátran korlátozta Abházia három célját, majd Észak-Ciprust, a ciprusi törököket, Karpatalyát egy ügyes és harcoló meccsen fogadta el, amely egy küldetés, egy ütés és egy 1 -1 rajz.

Ciprus török ​​fele, akit a világ nem ismer fel, két csapatban van 32 csapatban („Nem profi”, azt mondtam, „de a játékosok jól fizettek”). Ők nem is játszhatnak ellen védőktől, Törökországtól, mert még Erdoğan elnök fürödhet Fifa szabályai előtt.

Kárpátalja vagy Kárpát-ruténia unibet internetes fogadóirodák magyarul beszélő együttes, amely a történészek számára a legrövidebb életévét ismerik a történelemben. Csehszlovákiától függetlenül 1939. március 15-én jelentette be magát, és a következő napon Magyarország csatlakozott hozzá.Facebook Twitter Pinterest Tibet tisztázza a labdát Abháziával szemben. Fénykép: Tom Jenkins / Guardian

Most Ukrajnában próbálják megállítani a saját nyelvüket beszélő embereket. Vagy így az egyetlen látható támogatójuk, két elhaladó magyar, a teraszokon mondták el a helyieket, akik maguk is voltak az olyan kedves, enyhén excentrikus típusok, amelyek valahogy a nem bajnokságok felé fordulnak. Elmentek egy labdarúgó-mérkőzésre, és geopolitikai lecke tört ki. A World Football Cup így van.

Ez egy kétéves esemény, és ez a harmadik kiadása. A Conifa elődje volt, de 2010-ben összeomlott.Az újjáéledések vezető fényei Per-Anders Blind, a játékvezető (először a viccet csinálta – „én vagyok a vak ref”), aki egy svéd lappföldről származó Sami, és Sascha Düerkop, egy német labdarúgó pólógyűjtő, aki befejezte a Fifa készletet, végigjárta a nem Fifa csapatokat, és így volt a legjobb kapcsolata.

A Conifa-nak 47 tagja van, 16 közülük erre a versenyre jogosult, ami furcsa módon nagyon Conifa módon , elméletileg nem történik Londonban. A hivatalos fogadó Barawa, egy kis kikötő Dél-Szomáliában, saját kultúrájával és nyelvével – közelebb a szaháliához, mint a szomáliai.Szomália bajjai azonban azt jelentik, hogy a Barawa FA székhelye Londonban van. ismeretlen mesterséges gyep. De a felvonulás előzőleg versenyképes volt, ha véletlenszerű. A Matabelesek, akik az utazásukban részt vettek, különösen örömteli. Nyugat-Szaharától volt egy magányos zászlóvivő, akinek itt nincs csapata, de hé, Conifa.Cascadia egy csokornyakkendő mögött menetelt csokornyakkendővel és csónakkal. – Ki elnyomja a kaszkádiakat? – kérdeztem tőle. – Bárki, aki károsítja a bolygót – válaszolta.

A Tuvalu csapatából, a csendes csendes-óceáni szigetcsoportból, amely a Fifára jogosult volt, kivéve a Tuvalu FA elnöke, Soseala Tinilau szerint, hogy nincs elegendő stadion vagy szállodai kapacitás. A Fifa tagság pénzt hoz. De pénzre van szükségük ahhoz, hogy jogosultak legyenek a tagságra. Milo Minderbinder megértette.

De a tibetiek elsőként meneteltek, és a tibeti zenekar megcsapta a meccs előtti szórakozást. A tragédia soha nem messze van a Conifa felszínétől. Tamil Eelam hosszú és véres polgárháborút szenvedett, ahogyan Matabeleland is. A verseny ellenállást is generál.Néhány grúzus Enfield felé fordult, hogy tiltakozzon a szeparatista abháziák ellen; a (görög) ciprusi kormány írta az Enfield tanácsának, hogy megpróbálja megakadályozni a török ​​szomszédjaikat. A verseny egyik fő szponzora, a Paddy Power bukmékerek, az eredeti példányt támogató cég. Voltak mások is, mondja a szervező, Paul Watson. „Több cégkel beszéltünk a szponzorálásról, amely hat számot tartalmazott volna.De nagyon későn, mindannyian eljöttek hozzánk, és azt mondták: „Igen, de meg kell tenned Tibetet.” Alulbecsültük a nehézséget, hogy Kínával és a Fifa hálózattal szemben jöjjön. ”

< p> „Tehát mit tettél?” kérdeztem.

„Nyilvánvalóan nem voltunk hajlandók betartani” – mondta Watson.

„Nyilvánvalóan?”

“ Ha nincsenek elveink, mi vagyunk? ”Ugyanaz, mint bárki más a futballban. Facebook Twitter Pinterest Abháziai játékosok találkoznak rajongóikkal. Fénykép: Tom Jenkins / Guardian

Előzőleg a tibetiek azt találták, hogy Németországban a potenciális gyakorlati játékok hirtelen dematerializálódtak.A brit vízumuk pedig két hónapig tartottak, bár végül is jöttek át. az elmúlt négy évben a skót népszavazás, majd a Brexit. Ha Yorkshire igazán akarja a függetlenséget, akkor végül meg kellett volna tennie. Ugyanez igaz Katalóniára (nem Conifa tagjai) és a Québécoisra (aki).

De a világ más részein nem így működik. „Nem nevezünk csapatoknak országként” – mondja Watson. – Hívjuk őket tagoknak. Ezek ténylegesen identitások. Ami összekapcsolja őket, az, hogy személyazonosságukat saját címkékkel, nem pedig azokkal az országokkal fejezik ki, amelyekhez tartoznak.

„Az országok gyakran csak történelmi flukesek.Száz évvel ezelőtt egy széles körű ütés egy térképen és egy békeszerződésen. Ez teszi egy országot? Nem azt állítjuk, hogy válaszolunk, de érdemes felvetni a kérdést. ”A Recap: regisztráljon a heti szerkesztői csákányok e-mailjére.

A vak, most Conifa elnöke elismeri, hogy ezek a kérdések problematikusak . Néhány könnyû kérelmet elutasítanak: a Sealand északi-tengeri erődjét, ha egyszer kalóz rádióállomást alkalmaztak, félretették. „Megálltuk az új tagok üldözését, mert havonta kapunk pályázókat” – mondja. „A legújabbak Görögországban élő albánok.

„ Talán meg kell változtatnunk, különböző tagsági kategóriákkal kell rendelkeznünk. De egy emberi faj vagyunk, és itt van egy globális platformunk a világ népe számára.A labdarúgás olyan eszköz, amellyel az emberek maguk is kifejezhetik magukat, mivel ez egy univerzális nyelv. ”

A Conifa a futball-ötletek tesztelésére is alkalmas. A játékvezetők zöld kártyákkal, valamint piros és sárga lapokkal vannak felszerelve. Ezek fekete kártyákból származnak, amiket a gél sportban használnak félúton: a játékos ki van kapcsolva, de cserélhető, így a csapat egészét nem büntetik. Mark Clattenburg, az egykori Premier League-játékvezető, aki a következő szombaton dönt a végső döntőjéről, majd a Paddy Power-szel megegyező kísérletet fogadott el. összefoglaló végrehajtás magam. De talán itt a helyes út, ahol a közelség tenyésztheti a modern szakemberek számára ismeretlen kollegialitás érzetét. Ezek a játékosok együtt tartózkodnak egy négy szobás hostelben London északi részén.Lehet, hogy valószínűsíthető barátságok léphetnek fel. Azok, akik a leggyakrabban végződtek a spektrumon, olyan fiatal férfiakat fedezhetnek fel, akik nagyon különböző helyeken vannak, akiknek a tapasztalatai és kulturális vágyai és elmozdulása érzi magát. Facebook Twitter Pinterest A Matabeleland csapat táncol és énekel, ahogy a Barawa v. Fénykép: Tom Jenkins / Guardian

Remélem, szórakozni fognak. A Paddy Power jelenléte azt jelenti, hogy van még egy fogadási piac is. Ellan Vannin – a Man-sziget – 13-8 kedvence lett. Nagyon szépen kitaláltam a Kárpátokat, mint egy hosszú lövést. Talán eljön a napjuk. Másodszor.

Talán a világ nem működik így. Ragesh Nambiar, az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező Tamil Eelam edzőnek van egy oldalsó oldala, amely az Amnesty nevében beszélget az iskolákkal.Az egyik riffe az, hogy színpadra dobja a labdarúgó-mérkőzést, ahol a leginkább elfogult játékvezető szerepét látja el. A cél az, hogy tanítsuk a gyerekeket az élet tisztességtelenségéről.

Rate this post