Jack Wilshere saapuu varhaisessa vaiheessa, joten Arsenal ottaa keskikenttäohjauksen

Manuel Pellegrini uskoi Kelechi Iheanachon tukevan Sergio Agüeroa edessä. Kuitenkin näiden kahden välillä oli vain vähän merkkejä aidon suhteen välillä. Ne yhdistyivät vain viisi kertaa, yleensä kun molemmat suistuttiin syvyyksiin ja eivät koskaan uhannut tunkeutua Arsenalin puolustukseen. Erityisesti Cityn kulmat takana usein tuli Fernandinho, joka syytti kehittynyt asema tarjota knock-alas Agüero avaaja ja pääsi kävelemässä läpi tavoite toisen puoliskon alussa.Brasilia on suurin edunsaaja, kun Yaya Touré jätetään pois alkavasta XI: sta ja pystyy pelaamaan box-to-box-roolinsa, jonka hän tottui Shakhtar Donetskin päivinä.

Kaupunkien muodostuminen ei sallinut heillä oli hyvät kulkevat yhdistelmät, mutta se auttoi heitä painamaan aggressiivisesti aloitusvaiheissa, kun Kevin De Bruyne ja Jesús Navas työntyivät eteenpäin eteenpäin sulkemaan Arsenalin takana neljä nopeasti. Arsenal kamppaili avausprosesseissa, osittain vain siksi, että heillä ei ollut tarpeeksi keskikentän elimiä työskennellä palloa eteenpäin. Danny Welbeck ja Alexis Sánchez alkoivat leveästi, mutta soittivat erittäin korkealla, kun taas Alex Iwobi oli liian edistynyt No10-sijainnissaan.Arsenalin keskikenttäpelaaja ei löytänyt tätä triota, joka yleensä pelaa suoraan suorat kädet Olivier Giroudille.

Arsenalin muoto parani, kun Welbeck lähti loukkaantumisesta. Jack Wilshere korvasi hänet, soittaen keskikenttämonon yläosassa ja Iwobi siirtyi vasemmalle. Wilshere oli hänen tavallinen energinen itsensä, jossa oli useita vahvoja haasteita, kun Arsenal alkoi kilpailla keskikentän alueella. Puoliajankohdan jälkeen Wenger muutti useampaan 4-3-3-järjestelmään käyttäen Wilsherea ja Aaron Ramseeria ennen Mohamed Elnenyiä. Kun City-lehdistö ei ole enää niin huomaavainen tauon jälkeen, Arsenal teki pallon eteenpäin paljon tehokkaammin.Kun taas kaupunki otti uudelleen johtoaseman De Bruynen kautta, Arsenal pelasi parempaa jalkapalloa jälkipuoliskolla, varsinkin kun Theo Walcott otettiin käyttöön Iwobin tilalle ja Sánchez siirtyi vasemmalle. Sánchez ja Walcott tarjosi tyyppisiä tunkeutumisreittejä, jotka huonosti puuttuvat toisessa päässä.Walcott teki erinomaisen kulun Gaël Clichyn taakse päästäkseen Ramseyn läpi-palloon, ennen kuin klassinen esimerkki Giroudin yhden kosketuksen pidätystoiminnosta lähetti Walcottin maalilla, hänen ensimmäinen kosketuksensa päästi hänet alas.

Se oli Arsenalin paras reitti maalille, ja he melkein välittömästi saivat samanlaisen liikkeen, Sánchez pääsi maaliin toisensa jälkeen Giroudin kanssa ja antoi taas loistavan liukumisen ennen kuin ampui kotiin.

Yksipuolinen olivat näennäisesti päivän järjestys, kun Agüero ampui harvoin leveästi vaihdon jälkeen De Bruynen kanssa. Tämä oli poikkeus sääntöön – kuitenkin muut kaupungin yritykset yrittivät tehdä jotain upeaa, kun korvaava Wilfried Bony löi baarin erinomaisesta volley-ottelusta.Pellegrini City on harvoin näyttänyt paremmalta kuin niiden osien summa ja niiden yhdistelmälippu varmasti paranee huomattavasti Pep Guardiolan alla.

Rate this post